Προμηθευόμαστε σκόνη κουρκουμά από την Ινδία, όπου το κλίμα είναι υγρό και ζεστό. Είναι το τέλειο κλίμα για την ανάπτυξη του κουρκουμά. Το στέλεχος και οι ρίζες του φυτού Curcuma Longa χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σκόνης κουρκουμά που του δίνει μια ισχυρή πιπεράτη γεύση. Έχει έντονο κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα και είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα υλικά μαγειρέματος στη Νότια Ασία.
Προέλευση του Κουρκουμά
Η ιστορική προέλευση του κουρκουμά είναι η Ασία και ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ. Είναι επίσης ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά στον κόσμο. Τέλος, η σκόνη κουρκουμά είναι επίσης ένα από τα φθηνότερα μπαχαρικά στον κόσμο.
Έχει μεγάλη ζήτηση όχι μόνο λόγω της χαμηλής τιμής ή της διαθεσιμότητάς του αλλά και για το χρώμα και τη γεύση του. Χρησιμοποιείται επίσης για τη βαφή ρούχων. Οι Ινδουιστές, στις τελετές τους, χρησιμοποιούσαν επίσης σκόνη κουρκουμά για να φτιάξουν χρωματιστές πάστες.
Λόγω της πιπεράτης γεύσης και του χρώματος, η σκόνη κουρκουμά έχει γίνει ένα βασικό συστατικό για ριζότο, κάρυ, κέικ, σούπες και πολλά άλλα τρόφιμα σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Ανήκει στην οικογένεια της τζίντζερ, γι’ αυτό έχει ένα ξεχωριστό ξύλινο και λουλουδάτο άρωμα και γεύση.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Σκόνη Κουρκουμά
Μπορεί να κάνει το γάλα ένα πλούσιο ζεστό ρόφημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη κουρκουμά για να ενισχύσετε τη γεύση στις σούπες και στα κάρυ. Χρησιμοποιείται επίσης για το καρύκευμα των ψημένων λαχανικών.
Χονδρικό Εμπόριο Σκόνης Κουρκουμά
Η NutriBoost είναι χονδρέμπορος σκόνης κουρκουμά, στην Ολλανδία. Οι έμποροι, οι εισαγωγείς και οι επωνυμίες χρησιμοποιούν ήδη το προϊόν μας στην επιχείρησή τους. Είστε έτοιμοι να ζήσετε την ποιότητα μας; Επικοινωνήστε με έναν από τους υπαλλήλους μας.