This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Description
Βοτανική ονομασία Fagopyrum esculentum
Μέγεθος συσκευασίας 25 κιλά
Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας 25 κιλά
Προέλευση Κίνα, Πολωνία, Ουκρανία
Εμφάνιση Σπόροι
Διαθεσιμότητα Χύδην, Ιδιωτική Ετικέτα
Ποιότητα Βιολογικό και Συμβατικό
Διάρκεια ζωής 24 μήνες
Μέγεθος σερβιρίσματος ½ φλιτζάνι
Κατηγορία Σπόροι και Δημητριακά

 

 

 

Το φαγόπυρο είναι σαν ένας σπόρος που ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών, που συνήθως ονομάζονται ψευδο-δημητριακά. Μιλώντας για ψευδο-δημητριακά, είναι σπόροι αλλά χρησιμοποιούνται σαν κόκκοι δημητριακών που δεν μπορούν να αναπτυχθούν στο γρασίδι. Άλλα παραδείγματα των ψευδο-δημητριακών είναι ο αμάρανθος και η κινόα. Μην ξεγελιέστε από το όνομά του, το φαγόπυρο δεν είναι σιτάρι. Γι’ αυτό είναι χωρίς γλουτένη. Δύο τύποι φαγόπυρου καλλιεργούνται συνήθως για φαγητό. Αυτοί είναι το τρυγικό φαγόπυρο (Fagopyrum tartaricum) και το κοινό φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum). Παρόλο που οι άνθρωποι το θεωρούσαν κόκκο, στην πραγματικότητα είναι σπόρος.

Προέλευση Αποφλοιωμένου Φαγόπυρου

Τα βόρεια ημισφαίρια όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και το Καζακστάν είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί φαγόπυρου. Αυτές οι περιοχές που καλλιεργούν αυτούς τους σπόρους είναι συνήθως αυτές που συγκομίζουν και το φαγόπυρο επειδή είναι μια απαραίτητη καλλιέργεια για περιθωριακές εκτάσεις. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό για τις ψυχρότερες περιοχές της Ασίας που έχουν μεγαλύτερο υψόμετρο και γεωγραφικό πλάτος. Ο πρωταρχικός σκοπός για την καλλιέργειά του είναι ο σπόρος του που δίνει λευκό αμυλούχο ενδοσπέρμιο. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλεύρου φαγόπυρου που μπορεί να φτιάξει μπλίνι, soba noodles στην Ιαπωνία και τηγανίτες. Ο σπόρος του φαγόπυρου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να πυκνώσει τις σούπες και για πρωινό.

Για να αφαιρέσετε το περικάρπιο, ο σπόρος συνθλίβεται και μας δίνει αποφλοιωμένους κόκκους που χρησιμοποιούνται σε ένα παραδοσιακό ρωσικό πιάτο που ονομάζεται kasha.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Αποφλοιωμένο Φαγόπυρο

Αν θέλετε να προσθέσετε γεύση, αλλά χωρίς γλουτένη, στα φαγητά και τα πιάτα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαγόπυρο. Είναι ένας φανταστικός σπόρος που μπορεί να προσθέσει γεύση και υφή σε μπιφτέκια λαχανικών, να ζωντανέψει τις σαλάτες και να εμπλουτίσει τη γεύση της granola. Για να έχετε ένα απλό αλλά νόστιμο πρωινό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια πρέζα φαγόπυρο με αλάτι και απολαύστε το γεύμα σας με κανέλα, φρέσκα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου.

Χονδρικό Εμπόριο Αποφλοιωμένου Φαγόπυρου

Μια εταιρεία χονδρικής πώλησης φαγόπυρου, αυτό είναι η NutriBoost. Ως εκ τούτου, μπορείτε να περιμένετε ανταγωνιστικές τιμές, διαθεσιμότητα και χαμηλές ελάχιστες ποσότητες παραγγελίας.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our