Μεταξύ όλων των ελαιούχων σπόρων, το σουσάμι έχει τη μεγαλύτερη ποσότητα ελαίου σε αυτό. Είναι επίσης μια από τις παλαιότερες καλλιέργειες ελαιούχων σπόρων στον κόσμο. Αρκετές κουζίνες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το σουσάμι ως συστατικό μαγειρέματος. Το σουσάμι είναι βρώσιμο και με τους δύο τρόπους, με και χωρίς το φλοιό. Όταν ο φλοιός είναι άθικτος, το σουσάμι έχει χρυσοκαφέ απόχρωση. Όταν ξεφλουδίζει, έχει ένα υπόλευκο χρώμα που γίνεται καφέ μετά το ψήσιμο.
Φυσική Προέλευση Σπόρων Σουσαμιού
Το σουσάμι ή Sesamum indicum είναι ένα ετήσιο φυτό που αναπτύσσεται ευθεία και ανήκει στην οικογένεια Pedaliaceae. Ονομάζεται επίσης benne και καλλιεργείται για τους σπόρους του εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από τους σπόρους του εξάγεται ένα πλούσιο αρωματικό έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για αρωματισμό και φαγητό. Έχει πολλούς άλλους τύπους που μπορούν να βρεθούν στην Αφρική και μερικούς στην Ινδία. Καλλιεργείται στις τροπικές περιοχές του κόσμου για τους βρώσιμους σπόρους του. Οι σπόροι του σουσαμιού φυτρώνουν στους λοβούς του. Το 2016, η παραγωγή σπόρων σουσαμιού στον κόσμο ήταν 6,1 εκατομμύρια τόνοι και σημαντικοί παραγωγοί ήταν το Σουδάν, η Ινδία, η Τανζανία και η Μιανμάρ.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Φυσικούς Σπόρους Σουσαμιού
Το σουσάμι χρησιμοποιείται κυρίως στην Ασία και τη Μέση Ανατολή για μαγείρεμα. Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο διάσημα γλυκά πιάτα που παρασκευάζεται από θρυμματισμένο και ζαχαρούχο σουσάμι. Οι άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη χρησιμοποιούν αυτόν τον σπόρο για να γαρνίρουν και να αρωματίζουν διάφορα είδη τροφίμων, ιδιαίτερα τα αρτοσκευάσματα.
Χονδρικό Εμπόριο Φυσικών Σπόρων Σουσαμιού
Προμηθευτείτε τους σπόρους σουσαμιού από μια εταιρεία χονδρικής όπως η NutriBoost. Φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί μας όταν ψάχνετε για μικρούς ή μεγάλους όγκους του συγκεκριμένου είδους.